O nama

Dobro došli na Web stranicu Hrvatske katoličke misije Dublin!
Ovo je mjesto susreta na kojemu vam želimo pružiti Božju Riječ, ohrabrenje, oprost, prijateljstvo i duh življenja autentičnoga katoličanstva na hrvatskome jeziku, jeziku naše duše.
Današnji je svijet prepun izazova, od onih duboko egzistencijalnih koji stvaraju osjećaj potrebe stalne potrage za boljim životom do onih koji relativiziraju vrijednosti i otvoreno življenje vjere. Kakav god je bio vaš put pronalaska doma u Irskoj, potreba za pastoralnom skrbi i osjećaja sigurne luke i zajedništva u Kristu uvijek će biti prisutna. Život u tuđini nije lagan pa niti onda kada osjećamo kako smo srdačno prihvaćeni te da smo na putu rješavanja osnovnih egzistencijalnih izazova.

Svete su mise prigoda za radosno slavljenje Gospodina na hrvatskome jeziku i rast u zajedništvu. Želja nam je slaviti nedjeljnu svetu misu u Dublinu, a vrlo skoro započeti s pripremama i drugih aktivnosti zajednice za kojima se ukaže potreba i vaša dobra volja, ali i poći u ostale dijelove Irske – ukoliko to pastoralne potrebe budu iziskivale, ali i pastoralne mogućnosti dopuštale. Svjesni da samo zajedno možemo ići naprijed, računamo na Vašu potporu. Iskustvo nam potvrđuje kako će nam suvremena sredstva komunikacije uvelike pomoći u pastoralnom djelovanju.

Želja nam je biti vam što bliže kroz osobne susrete te prisutni u vašim životima. Želimo pomoći svima dobre volje pronaći put pomirenja s Bogom, njihovim bližnjima te samima sobom, kao i biti na raspolaganju za sakramente. U zadnje je vrijeme mnogo mladih iz Hrvatske i drugih dijelova svijeta stiglo u Irsku pa ćemo poseban ćemo pristup pastoralnoj skrbi posvetiti novo pridošlim vjernicima, kao i mladima koji su ovdje rođeni. 

Stoga Vas sve najradosnije pozivamo da se aktivno uključite u stvaranje i rast Hrvatske katoličke misije Dublin i to molitvom, redovitim dolaskom na misna slavlja, dobrom voljom, volontiranjem te financijskom potporom.
Uz Vašu pomoć i dobru volju te oslonjeni na Božju providnost možemo hrabro izrasti u veliku Hrvatsku katoličku zajednicu u Irskoj. U živu zajednicu otvorenu i sposobnu djelovati i pomoći svakome od nas i svakome potrebitom utjehe, ohrabrenja, oprosta i Božje Riječi.

Veselimo se svakome našem novom susretu i svetoj misi, svakom novom licu i svakoj sljedećoj aktivnosti naše zajednice!

Uz Božji blagoslov,

Vaš vlč. Josip Levaković,
voditelj HKM Dublin