Novosti

HKM DUBLIN | Veliki četvrtak – Misa Večere Gospodnje i Getsemaska ura (6. travnja 2023.)

 

Drage sestre i braćo,

na Veliki četvrtak, 6. travnja 2023. u 20.00h slavit ćemo Misu Večere Gospodnje u našoj St. Mary’s (Haddington Road, Dublin 4, D04AV25). 

Današnjim bogoslužjem obnavljamo spomen na Posljednju večeru koju je Isus slavio sa svojim apostolima. Ustanovio je tada Euharistiju – Sv. misu i Sv. red – Svećeništvo. Predskazao je time ono što će se dogoditi na sam dan Velikoga petka, ali je i ostavio jasan put kojim će plodovi Velikoga petka biti trajna snaga za život Njegovih učenika.

Kod večere je Isus učenicima oprao noge želeći im pri tome dati primjer služenja: kako je on nama služio iz ljubavi sve do žrtve Križa, tako je i svatko od nas njegovih učenika pozvan istom Božjom ljubavlju služiti svome bližnjemu, onome koji je najpotrebniji njegove ljubavi. I mi ćemo za vrijeme Misnoga slavlja izvršiti Obred pranja nogu, i tako Isusovu gestu služenja u ljubavi prenijeti i oživjeti i na ovaj način među nama.

Za vrijeme Sv. mise nakon himna “Slava” zvona prestati zvoniti – govoreći nam da ulazimo u dane Isusove Muke i smrti.

Nakon Sv. mise zadržat ćemo se u bdijenju pred Presvetim (tzv. Getsemanska ura) koju ćete moći pratiti putem prijenosa uživo na našoj FB stranici.

Provedimo ove velike dane sa svojim Učiteljem…