Novosti

HKM Dublin | Slavlje Velikog (Svetog) tjedna i svetkovine Uskrsa 2023.

Drage sestre i braćo, 

slavljem Cvjetnice – Nedjelje Muke Gospodnje, 2. travnja 2023., ulazimo u Veliki ili Sveti tjedan u kojemu slavimo najvažnija otajstva naše vjere: Isusov ulazak u Jeruzalem, Posljednju večeru, muku, smrt i Uskrsnuće! Sveti tjedan i slavlje svakoga velikog dana svakome je vjerniku, stoga, na prvom mjestu vrijeme intenzivnije molitve, sudjelovanja u liturgiji spomenutih svetih dana, te razmišljanja o spasenjskim događajima – te o Crkvi, bližnjemu i sebi u svijetlu tih događaja. U tim danima izbjegavamo svaku zabavu, nepotrebnu buku i slično što bi nas omelo u dostojnom slavlju tih Velikih i Svetih dana.

Vrijeme je to bogato i liturgijskim događanjima u našoj zajednici. Sve ove svete dane slavit ćemo zajedno u našoj crkvi u Dublinu (St. Mary’s, Haddington Road, Dublin 4, D04 AV25). Raspored donosimo na koncu ovoga teksta.

Ove godine po prvi puta ćemo u našoj crkvi urediti i Božji grob, kojega ćemo moći posjetiti i kod njega moliti nakon Obreda Muke Gospodnje na Veliki petak, te na Veliku subotu – dokle god je crkva otvorena. 

Uskršnji Blagoslov jela će biti moguće primiti nakon Vazmenoga bdijenja na Veliku subotu, kao i nakon Misnog slavlja svetkovine Uskrsa.

Pridružite nam se u slavljima!

Sv. ispovijedi moguće je pristupiti na Petu korizmenu nedjelju u Corku prije Sv. mise (12.00h – 13.00h), ali i nakon Sv. mise. Isto tako, prilika za Sv. ispovijed će biti i na Cvjetnicu od 12.00h do 13.00h, te nakon Sv. mise (dokle god je potrebno), na Veliki četvrtak od 18.30h do 19.30h, na Veliki petak od 16.15h do 17.00h, na Veliku subotu od 21.15 do 22.30h, te na Uskrsnu nedjelju od 11.30h do 12.10h. Imajmo razumijevanja za svećenika kad nakon spomenutog vremena više ne bude bio u ispovjedaonici. Valja pripremiti sve potrebno za liturgiju toga dana.

Blagoslovljen Veliki tjedan!

vlč. Josip