Novosti

HKM DUBLIN | Podrži naš zajednički život i rad svojom donacijom!


Dragi članovi naše Misije, dragi prijatelji i dobročinitelji,

kao i na tolike druge zajednice/institucije, tako je i na našu HKM Dublin razdoblje pandemije koronavirusa  ostavilo negativan trag na polju njezinih financija. Stoga, sada kada pokušavamo ponovno zaživjeti “punim plućima”, uz to svjesni krize kroz koju svijet ponovno prolazi, želimo vas, članove naše Misije, iskreno zamoliti za novčanu podršku životu i radu naše Zajednice.

S jedne strane – neke od većih projekata uspjeli smo, kao i mnoge zajednice Hrvata diljem svijeta, prijaviti na natječaje Središnjeg državnog ureda Vlade RH za Hrvate izvan RH, za što su nam i odobrena određena sredstva (Proslava pete godišnjice HKM Dublin, izdavanje prvog broja Glasnika HKM Dublin koji će izići o Božiću ove godine, tisak Kalendara HKM Dublin…). Za neke projekte još čekamo rješenja. 

S druge strane – tu su donacije koje povremeno uplaćujemo župama u kojima se naše zajednice okupljaju, duhovne obnove, proslava svetkovine zaštitnice naše HKM Dublin, proslava Dana Misije i mnogih drugih prigodnih svečanosti, rad s djecom u Corku i Dublinu, priprava za prvu pričest i krizmu, slavlje prve pričesti i krizme, hodočašće u Knock, troškovi posjeta našim zajednicama diljem irskoga otoka, prigodni pokloni za djecu (ponekad i za sve članove misije), briga oko održavanja crkve u Dublinu i sjedišta Misije, briga oko nabavke i održavanja misnoga ruha za svećenika i naše ministrante u Dublinu, uređenje tako potrebnog prostora za ured naše Misije, troškovi redovitog funkcioniranja ureda naše Misije, naša redovita druženja nakon misnih slavlja u Dublinu… Mogli bi ovako u nedogled. 

Kao posebnu stavku želim spomenuti financijsku pomoć našim sunarodnjacima koji su u ovoj zemlji zapali u teške probleme, te nam se obratili za pomoć (gubitak posla ili smještaja, hitan odlazak iz Irske, različiti zdravstveni i mnogi drugi osobni problemi…). Za ovu stavku su nam, zahvaljujući suradnji naše Misije i Veleposlanstva RH u Irskoj, čak odobrena i sredstva spomenutoga Ureda vlade RH – koja su već pri kraju. 

O svemu ovome nije moguće redovito govoriti ili pisati jer bi to iziskivalo još jednog redovitog djelatnika u našoj Misije. Zato koristim ovu priliku kako bih vam o tome ponešto napisao.

Stoga – na koncu svega: potrebna nam je vaša materijalna podrška.

Puno je lijepih događaja iza nas, još više – vjerujemo! – pred nama. Nadamo se kako će onih teških trenutaka biti manje. No, i u jednima i u drugima – financijski dio naše priče je neizostavan. 

Koristim priliku zahvaliti svima na podršci koju nam već pružate kroz redovitu nedjeljnu milostinju, kroz svoje donacije koje uplaćujete na račun Misije, kroz dar kojega dajete o blagoslovu obitelji – kao i pojedincima koji su spremni svakog mjeseca putem trajnog naloga izdvojiti isti iznos za redovito funkcioniranje naše Misije (30, 50, 100 EUR).

Nastavimo i dalje zajedno ići naprijed po ovoj našoj Zajednici!

I – što bi papa Franjo rekao: Ne zaboravite moliti na nas.

 

Pozdrav i Božji blagoslov!

vlč. Josip Levaković, voditelj HKM Dublin