Novosti

NAJAVA | Proslava svetkovine zaštitnice HKM Dublin (4. rujna 2022.)

 

Dragi članovi naše Misije,

polagano nam se približava prvo slavlje svetkovine zaštitnice naše HKM Dublin – svete Majke Tereze iz Kalkute, redovnice.

U Domovini takvu proslavu zovemo – patron Župe, proštenje, crkveni god, kirbaj, itd. – ovisno iz kojega kraja dolazimo.

Od ove godine pa svake sljedeće, mi ćemo svoju svetkovinu slaviti u nedjelju koja je najbliža njezinom spomendanu koji se u općoj crkvi slavi 5. rujna.

Tako će ove godine to slavlje biti u nedjelju, 4. rujna 2022. Toga dana će Misno slavlje u 12.45h u našoj crkvi Svete Marije predslaviti ovogodišnji mladomisnik biskupije Killaloe, vlč. Antun Pašalić.

Nakon Misnoga slavlja želimo se okupiti i na druženju u prostorijama naše Župe. Pozivamo vas sve da se aktivno uključite i u pripravu slanih i slatkih proizvoda. Za organizaciju se javimo našoj obitelji Ivanov (kontakt: 086 751 4344, andrejmaestro4@gmail.com). Budimo im spremni pomoći i u pripremi prostora.

Ovome danu/slavlju prethodit će molitva Velike devetnice od 26. kolovoza – a koju smo zajedno već molili uoči slavlja Pete godišnjice osnutka naše Misije. Molitve svakoga pojedinog dana će biti objavljene na našoj web stranici, a poveznica podijeljena na našoj FB stranici. Molimo ju rado – sami, sa svojim obiteljima, s onima s kojima stanujemo.

Zauzmimo si datum za ovaj lijepi i duhovno korisni događaj!

Bilo bi dobro i lijepo kada bi ovaj dan bio jedan od onih dana u godini kad ćemo svi, sa cijeloga otoka, hodočastiti u našu crkvu u Dublinu – u našu “maticu”. 

Molimo za mnoge duhovne plodove i ovoga slavlja!

Vidimo se na slavlju!

vlč. Josip