Novosti

HKM DUBLIN | Veliki četvrtak – Misa Večere Gospodnje i Getsemaska ura (14. travnja 2022.)

 

Drage sestre i braćo,

danas, na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. u 20.00h slavit ćemo Misu Večere Gospodnje u našoj St. Mary’s (Haddington Road, Dublin 4). 

Današnjim bogoslužjem obnavljamo spomen na Posljednju večeru koju je Isus slavio sa svojim apostolima. Ustanovio je tada Euharistiju – Sv. misu i Sv. red – Svećeništvo. Predskazao je time ono što će se dogoditi na sam dan Velikoga petka, ali je i ostavio jasan put kojim će plodovi Velikoga petka biti trajna snaga za život Njegovih učenika.

Kod večere je Isus učenicima oprao noge želeći im pri tome dati primjer služenja: kako je on nama služio iz ljubavi sve do žrtve Križa, tako je i svatko od nas njegovih učenika pozvan istom Božjom ljubavlju služiti svome bližnjemu, onome koji je najpotrebniji njegove ljubavi. I mi ćemo za vrijeme Misnoga slavlja izvršiti Obred pranja nogu, i tako Isusovu gestu služenja u ljubavi prenijeti i oživjeti i na ovaj način među nama.

Za vrijeme Sv. mise nakon himna “Slava” zvona prestati zvoniti – govoreći nam da ulazimo u dane Isusove Muke i smrti.

Nakon Sv. mise zadržat ćemo se u bdijenju pred Presvetim (tzv. Getsemanska ura) koju ćete moći pratiti putem prijenosa uživo na našoj FB stranici.

Provedimo ove velike dane sa svojim Učiteljem…

Na svim našim slavljima Velikoga tjedna možete sudjelovati putem live-streama.