Novosti

St. Mary’s Church, Dublin 4 | Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje (Pobožnost križnoga puta – Misno slavlje)

 

Drage sestre i braćo,

okupimo se na Misnom slavlju Cvjetnice – Nedjelje Muke Gospodnje, 10. travnja 2022. godine u 18.30h, u našoj St. Mary’s (Haddington Road, Dublin 4, D04 AV25). Misno slavlje započinje Blagoslovom maslinovih grančica, navještajem evanđelja o Isusovom slavnom ulasku u Jeruzalem, ophodom do oltara – te Misnim slavljem za vrijeme kojega ćemo slušati navještaj Muke po Luki.

Za ovo slavlje pripremili smo i nešto maslinovih grančica iz Domovine, no vas svakako molimo da ponesete i nešto svojih grančica na blagoslov (bilo da se radi o palminim granama, čempresovim granama, cvijeću i sl.).

Milostinju od Sv. mise usmjerit ćemo za potrebe izbjeglica iz Ukrajine koji su pristigli u Irsku, a o čijim potrebama brine Ukrajinska grkokatolička zajednica u Dublinu, na čelu sa o. Vasylom Kornitskym, kao i za potrebe liječenja naše Laure Maul kojoj je nedavno dijagnosticiran teški oblik tumora na mozgu. Neka svatko dadne kako je srcem odlučio. Unaprijed hvala.

Sv. misi će prethoditi Pobožnost križnoga puta (od 17.50h). 

Prilika za Sv. ispovijed biti će od 17.15h u ispovjedaonicama na ulazu u crkvu. Ispovijedat će dvojica svećenika. Jedan će ispovijedati od 17.15h, pa do 18.00h, dok će drugi svećenik ispovijedati od 17.15h pa nadalje – i za vrijeme Sv. mise. 

U Misnom slavlju možete i sami sudjelovati putem live-streama.