Novosti

HKM Dublin | Započnimo danas, 19. siječnja 2022. Veliku devetnicu u čast sv. Josipu, zaručniku BDM

FILE STATUE ST. JOSEPH
(CNS photo/Vatican Media)

Dragi brate, draga sestro u Kristu, dragi članovi naše Misije – pozivamo te na zajedničku molitvu!

Danas, 19. siječnja 2022. počinjemo moliti Veliku devetnicu Sv. Josipu, koju ćemo moliti ukupno devet srijeda (točno dva mjeseca) – sve do spomendana sv. Josipa, zaručnika BDM, 19. ožujka 2022.

Sv. Josip je zaštitnik Crkve. Stoga, kao članovi Isusove obitelji – udovi toga živoga Tijela Kristova, uz sve osobne nakane, molimo i za Sv. oca, papu Franju, sve biskupe, svećenike, redovnike, redovnice, našu HKM Dublin i sve njezine zajednice diljem irskoga otoka… 

Sv. Josip je Isusov poočim i čuvar Sv. obitelji. Molimo, stoga, za sve brakove i obitelji – posebno one u poteškoćama… Molimo za one parove koji se spremaju sklopiti sakrament ženidbe, spremaju se “uzeti” jedno drugo i darovati se jedno drugome za cijeli život: izmolimo im postojanu i hrabru vjeru, predanje i ljubav sv. Josipa – čime je on vođen “uzeo k sebi svoju ženu”. Molimo za svoju obitelj – posebno za živu vjeru u obitelji!

Sv. Josip je zaštitnik naše Domovine – sjetimo je se i žarko molimo za nju u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi…

Devetnica će se sastojati od kratkoga razmatranja i molitvi, koje će biti priložene za svaki dan devetnice na ovoj našoj web stranici. Bilo bi dobro svake srijede sudjelovati i na Sv. misi, možda postiti ili učiniti neku drugu žrtvu ili dobro djelo. U vrijeme devetnice, ako se pruži prilika, učini i dobru i iskrenu Sv. ispovijed.

U Devetnici ćemo pratiti život, teškoće i muke, žalosti i radosti Sv. Josipa, da ga što bolje upoznamo, što više častimo i molimo, te da nam bude u pomoći u našemu životu, a osobito u času smrti.

Blagoslovljen nam bio ovaj molitveni hod!