Novosti

HKM Dublin | Slavlje sakramenta krštenja u našoj Misiji

 

Drage sestre i braćo,

kako odnedavno naše crkve mogu biti popunjene u 50% svojega kapaciteta, tako smo odlučili i krštenja u našoj St. Mary’s opet vratiti u onaj redoviti termin – a to je nedjeljno Misno slavlje u 18.30h. Preporučamo da to budu druga ili četvrta nedjelja u mjesecu. No, svakako – potrebno je kontaktirati voditelja Misije putem maila i o svemu se podrobno dogovoriti. 

Stoga molimo sve roditelje da nam se na vrijeme prijave putem našega službenog maila (info@hkmdublin.com), kako bismo sve mogli dobro organizirati.

Svakako, prije svega informirajmo se putem ove poveznice koje je to sve potrebno korake učiniti u pripravi za sakrament krštenja i što to sakrament krštenja uopće u sebi jest i koje je pravo značenje kumstva u našoj Crkvi.

Potrebno je napomenuti kako kod prijave putem maila treba dostaviti scan/fotografiju dokumenta koji se zove Birth Certificate.

Kada govorimo o kumstvu potrebno je samo naglasiti kako kum/kuma treba od svojega župnika dobiti tzv. Posvjedočenje da je prikladan/prikadna za kumovanje kod krštenja. To znači da kum/kuma treba biti osoba koja je krštena u katoličkoj Crkvi, primila Sv. pričest i Sv. potvrdu, te živi praktičnim kršćanskim/vjerničkim životom (ako je u ikakvom zajedništvu sa osobom suprotnoga spola – treba živjeti u kršćanskoj ženidbi, ne samo u civilnom braku ili izvanbračnoj zajednici, ili pak u trenutnim neobveznim zajednicama, vezama i sl.). Opširnije o svemu imamo na web stranici na koju će vas odvesti već navedena poveznica.

Ako se dogodi da postoji osoba koju biste željeli da bude kum/kuma vašemu djetetu, a ta osoba toga dana ne može biti fizički prisutna na krštenju, tada kuma/kumu može na krštenju zastupati neka druga prikladna osoba. Govorimo tada o tzv. zastupništvu. No, onaj tko zastupa kuma/kumu treba ispunjavati iste uvjete koji se traže i za kumovanje. 

Posvjedočenje neka bude dostavljeno čim prije – i to scan/fotografija posvjedočenja na naš službeni mail, a original poštom na adresu naše Misije.

Postoji mogućnost da će roditelji i kumovi biti pozvani sudjelovati na pretkrsnoj katehezi putem aplikacije Google Meet u tjednu prije krštenja. No, o tome ćemo se čuti osobono sa roditeljima i kumovima.

U našoj crkvi postoji i livesteam prijenos svih slavlja, pa će tako svi ostali koji žele biti dionici slavlja to moći i i biti tim putem. 

Za bilo kakvu dodatnu informaciju, budite se uvijek slobodni javiti na naš službeni mail ili telefosnkim putem.

Neka vas, dragi roditelji i kumovi,
na putu življenja dužnosti koju ćete preuzeti
na dan krštenja vaše djece
prati nebeski zagovor
naše nebeske majke Marije, sv. Josipa
i svetaca čija će imena vaša djeca nositi!

Pozdrav i Božji blagoslov!

vlč. Josip Levaković,
voditelj HKM Dublin