Novosti

HKM DUBLIN – Zajednica u Corku | Misno slavlje (četvrtak, 30. rujna 2021.)

 

Drage sestre i braćo iz Corka i okolice,

dobrodošli na naše Misno slavlje na hrvatskome jeziku u Corku (St. Finbarr’s South Church, Dunbar Street) u četvrtak, 30. rujna 2021. godine u 19.30h. 

S nama će toga dana na Sv. misi biti i domaći biskup, mons. Fintan Gavin, čijemo prvom pohodu našoj Zajednici u Corku se iskreno radujemo.

Kako je dopušteno da za vrijeme Sv. mise crkva bude popunjena u 50% svojega kapaciteta, mi zbog toga ovaj puta nećemo raditi nikakve prijave. Isto tako – zbor ne smije biti na okupu (samo orguljaš i jedan ili dva pjevača), ministranti neće ministrirati.

Lijepo vas molimo, poštujmo mjere koje su propisane za crkvene prostore (socijalna distanca, dezinfekcija ruku, nošenje maski).

Sv. pričest primamo isključivo na ruke (koje su oslobođene od rukavica i bilo kakvih drugih predmeta).

I dalje nakon Sv. mise nije dopušteno zadržavanje u crkvi. Niti ovaj puta nećemo imati druženje.

Lijepo vas molim da svima to prenesete. Nije nam u cilju na ulazu nikome stvarati neugodnosti zbog ne obdržavanja propisa, jer nekako još uvijek vjerujem kako je ovakva napomena dovoljna. Ne zaboravimo – u ovoj župi smo gosti. Nismo domaćini i ne možemo krojiti neka svoja pravila. I želimo nastaviti slaviti Sv. mise – u miru. Ako ikada, mir nam je sada potreban. A prvenstveno o nama ovisi  hoćemo li ga imati i zadržati u srcu.

U petak će u Cork doći samo jedan svećenik. Sv. ispovijedi ćemo moći pristupiti:

  • u crkvi (ne kao do sada – u dvorani) od 18.30h pa do 19.20h – i nakon Sv. mise. 

 

Hvala svima vama koji mirno, ponizno i strpljivo surađujete na dobro svih nas.

Iskreno se radujem susretu!

Pozdrav i Božji blagoslov!

vlč. Josip