Novosti

HKM DUBLIN – Zajednica u Corku | Prijava za Misno slavlje (petak, 18. lipnja 2021.)

 

Drage sestre i braćo,

dobrodošli na naše Misno slavlje na hrvatskome jeziku u u Corku (St. Finbarr’s South Church, Dunbar Street) u petak, 18. lipnja 2021. godine u 19.30h. 

Broj vjernika koji mogu biti prisutni na jednom Misnom slavlju je ograničen. Unutar crkve trebamo biti raspoređeni u tri različita polja. Nakon Sv. mise nije dopušteno zadržavanje u crkvi. Ovaj puta nećemo imati druženje. Isto tako – zbor neće pjevati, ministranti neće ministrirati. Lijepo vas molimo, poštujmo upute redara koji će vas dočekati na glavnom ulazu u crkvu. Štogod vam kažu nije usmjereno na osobnoj razini protiv vas, nego, jednostavno: uzmimo to kao uputu i pridržavajmo se rečenoga. Hvala svima vama koji ste do sada tako i činili! 

Sv. pričest primamo isključivo na ruke (koje su oslobođene od rukavica i bilo kakvih drugih predmeta).

Ovih smo se uputa zasad dužni, prema uputi mjesne biskupije i župe, pridržavati. Zbog ove odredbe bit će potrebno putem naše web stranice, preko opcije Kontakt (https://hkmdublin.com/kontakt/) ili putem našega maila (info@hkmdublin.com), odmah prijaviti konkretne osobe koje će doći na Sv. misu (npr. Potvrđujem dolazak na Sv. misu: ovdje upisati imena i prezimena osoba koje dolaze – pa i djece).  Potrebno je ostaviti i kontakt broj ili mail adresu jedne osobe. Naši redari koji će stajati na ulazu sa popisom prijavljenih osoba za Sv. misu, kontrolirat će broj prisutnih. Ova prijava se odnosi jednako na sve. Prijaviti se možemo do četvrtka uvečer. Isključivo do tada. U petak to neće biti moguće – iz opravdanih razloga. 

VAŽNO: PRIJAVA JE OBAVEZNA! NOŠENJE MASKI ZA LICE ZA VRIJEME SV. MISE JE OBAVEZNO. Lijepo vas molim da svima to prenesete. Nije nam u cilju na ulazu nikome stvarati neugodnosti zbog ne obdržavanja propisa, jer nekako još uvijek vjerujem kako je ovakva napomena dovoljna. Ne zaboravimo – u ovoj župi smo gosti. Nismo domaćini i ne možemo krojiti neka svoja pravila. I želimo nastaviti slaviti Sv. mise – u miru. Ako ikada, mir nam je sada potreban. A prvenstveno o nama ovisi  hoćemo li ga imati i zadržati u srcu.

U petak će u Cork doći dvojica svećenika. Jedan će slaviti Sv. misu, a drugi biti na raspolaganju za Sv. ispovijed. Sv. ispovijedi ćemo moći pristupiti:

  • u crkvi (ne kao do sada – u dvorani) od 18.30h pa nadalje (dok bude kandidata za Sv. ispovijed). 

Hvala svima vama koji mirno, ponizno i strpljivo surađujete na dobro svih nas.

Iskreno se radujem susretu!

Pozdrav i Božji blagoslov!

vlč. Josip Levaković, voditelj HKM Dublin