Novosti

HKM DUBLIN | Zahvala sestara Milosrdnica sa Solomonskih otoka na primljenoj pomoći za školovanje djece

 

Drage sestre i braćo,

naše sestre Milosrdnice sa Solomonskih otoka poslale su nam pismo zahvale/izvještaj, nakon što su se članovi naše Misije odazvali na poziv za prikupljanje novčanih sredstava za školovanje djece u selima/školama u koje sestre redovito odlaze.

Objavili smo i nekoliko fotografija između mnogih koje su nam stigle od naših sestara.

Kratko pismo/izvještaj donosimo u cjelosti:

 

Družba sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog
Malaita Province
Buma Parish
Solomon Islands


                                                                                                                       Buma, 25. svibnja 2021.


IZVJEŠĆE O PRIMLJENOJ NOVČANOJ POTPORI ZA ŠKOLARINU NA SALOMONSKIM OTOCIMA


Poštovani don Josipe!

Zajednica Sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog koja djeluje u župi Buma na Otoku Malaita na Salomonskim otocima, primila je 30. travnja 2021. godine novčanu pomoć od Hrvatske katoličke misije Dublin u iznosu od € 940. Novac je uplaćen za školovanje osamnaestero djece u tri osnovne škole koje se nalaze na otoku Malaita. Škole se zovu: Baolo, Foubaba i Gwaidinale .

Vama i Vašim i našim dragim Hrvatima u Irskoj zahvaljujemo od srca za novčanu pomoć kojom ste olakšali školovanje osamnaestero djece za tekuću školsku godinu. Neizmjerni je to doprinos za njih i njihove roditelje na čemu su Vam doista zahvalni.

Neka dobri Bog uzvrati svojim blagoslovom i izlije obilje milosti na sve vas ljude dobre volje koji na konkretan način očitujete svoju bratsku brigu za one najpotrebnije na dalekom Pacifičkom otočju ali i sve vas koji nas pratite svojom molitvom. Neka nam molitva bude poveznicom i najjača snaga u navještanju Božje Riječi gdje god živjeli.

                                                                                  Zahvalne Sestre Milosrdnice – Salomonski otoci