Novosti

HKM Dublin | Podjela materijalne potpore našim trima obiteljima iz Petrinje i dalje se nastavlja

 

Drage sestre i braćo,
dragi članovi naše Misije!

Evo, iza nas je period od dva mjeseca (od prethodne objave o ovoj našoj akciji) u kojemu smo u kontaktu sa našim trima obiteljima učinili ono što je bilo moguće kako bismo s njima činili lagane i sigurne korake prema normalizaciji njihova života u njihovima domovima u Petrinji.

S druge strane, u tome periodu se jedna obitelj iz naše Misije pokazala spremnom izdvojiti na mjesečnoj razini kroz pet mjeseci određeni iznos, dok je nekoliko vas uplatilo fiksni iznos.

Svima od srca hvala! 

A kad govorimo o našim obiteljima i našoj materijalnoj podršci upućenoj prema njima, onda smo obitelji Fran pomogli u nabavci doista kvalitetnih, pa zato i cijenom malo skupljih, kućanskih aparata (perilice i sušilice rublja), kao i u nabavci komode za potrebe njihova novorođenčeta – u što smo utrošili 1442,80 EUR (predračuni, ponude, računi i potvrde o uplati nalaze se u arhivu HKM Dublin).  

Obitelji Herceg smo i dalje podrška u plaćanju stanarine za smještaj kojega su, zbog lošeg stanja njihova doma, morali iznajmiti na neko vrijeme – a za što smo u protekla dva mjeseca izdvojili ukupno 400,00 EUR (potvrde o uplati nalaze se u arhivu HKM Dublin).

Obitelji Marković smo upravo danas uplatili ukupno 400,00 EUR za pokrivanje troškova već izgrađenog inox dimnjaka koji im omogućuje redovit život u njihovom domu (predračuni, ponude, računi i potvrde o uplati nalaze se u arhivu HKM Dublin).

Naravno, naše obitelji i dalje osluškujemo u njihovim potrebama. Koliko nam je poznato, na domovima dvije od tri obitelji bit će potrebno izvršiti i određene građevinske radove. Već smo za radove na jednoj kući dobili i predračun (16 196.55 HRK). Druga obitelj još na tome radi. Stoga, evo – i dalje se preporučujemo vašoj dobroti! Kako bi bilo lijepo kad bismo barem jednoj obitelji potpuno osigurali dom!

Drage sestre i braćo, ako među vama ima onih koji su spremni kroz narednih nekoliko mjeseci ili godinu dana odvajati od sebe 10 EUR, 20 EUR ili više od toga na mjesečnoj razini ili ponovno uplatiti određeni iznos kako bi “kumstvo” sa našim obiteljima trajalo barem godinu dana i kako bismo im time omogućili povratak u koliko toliko redovit životni ritam – slobodno se javite na našu mail adresu (info@hkmdublin.com). Uplate ćete moći izvršiti na račun naše Misije, uz OBAVEZNU OBAVIJEST o uplati koju pošaljite na našu već naznačenu mail adresu (kako bismo na Izvještau o transakcijama na našemu računu mogli prepoznati one koje se odnose na ovu svrhu).

O svakom sljedećem koraku bit ćete također pravovremeno obaviješteni. Na koncu maila nalazi se izvještaj o prikupljenim sredstvima (od kojih oduzmimo navedene uplate obiteljima).

I opet je srce ove naše male Zajednice pokazalo svoju veliku snagu!

Nastavljamo dalje!

Hvala vam!

Blagoslovljeni bili!

vlč. Josip

 

Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja. A Bog vas može obilato obdariti svakovrsnim darom da u svemu svagda imate svega dovoljno za se i izobilno za svako dobro djelo – kao što je pisano: Rasipno dijeli, daje sirotinji, pravednost njegova ostaje dovijeka. (2 Kor 9,7-9)