Novosti

HKM Dublin | Podjela novčane potpore trima obiteljima iz Petrinje

Drage sestre i braćo,
dragi članovi naše Misije!

Došli smo i u fazu ove naše akcije prikupljanja novčane pomoći za obitelji postradale u nedavnim potresima na Banovini u kojoj smo stupili u kontakt najprije sa voditeljicom Caritasa sisačke biskupije, s. Smiljom Čirko. Ona nas je uputila na adrese/kontakte triju obitelji iz Petrinje: obitelj Herceg, obitelj Marković i obitelj Fran (sve ostale informacije poznate su našemu Uredu, te ih ovim putem ne bismo iznosili).

Prije točno tjedan dana kontaktirali smo ih prvi puta telefonskim putem, te iz prve ruke čuli: kako su i koje su njihove potrebe. Potom je u subotu, 20. veljače 2021. uslijedio i osobni posjet našega, mnogima dobro poznatog, Josipa Kelave iz Zagreba (nekoliko godina je živio i radio u Dublinu i bio vrlo aktivan član naše Misije) koji je u ime naš Misije, susreo obitelji, s njima razgovarao, obišao njihove domove, te još jednom susreo ove vedre vjerničke obitelji, pune nade, u njihovim potrebama.

Stoga, u kontaktu i razgovoru sa Josipom Kelavom, zaključili smo koje su to potrebe koje ćemo im mi iz našega fonda, u kojeg ste vi velikodušno uplatili svoje donacije, moći financirati.

Jednoj od obitelji plaćali bismo barem kroz 6 mjeseci mjesečni najam za stan u kojega su morali preseliti, a kojega su osobno iznajmili.

Drugoj obitelji bismo financirali kompletnu obnovu dimnjaka u njihovoj kući – što bi značilo i njihov povratak u istu.

A trećoj obitelji bismo financirali kupnju nekoliko kućanskih aparata, te ponešto potrepštine za četvrto dijete koje će se roditi kroz mjesec i pol.

Evo, to su naši konkretni koraci, za koje će nam biti dostavljene ponude od strane građevinske firme/izvođača radova/trgovine bijelom tehnikom – na što ćemo mi odgovoriti uplatom troškova sa našega računa na službene račune tih firmi, pa će tako svaka obitelj dobiti što im je trenutno najpotrebnije. Iznos za stanarinu uplatit ćemo stanodavcu ili obitelji – ovisno o dogovoru.

Drage sestre i braćo, ako među vama ima onih koji su spremni kroz narednih nekoliko mjeseci ili godinu dana odvajati od sebe 10 EUR, 20 EUR ili više od toga na mjesečnoj razini ili ponovno uplatiti određeni iznos ili se odricati kroz korizmu – kako bi “kumstvo” sa našim obiteljima trajalo barem godinu dana i kako bismo im time omogućili povratak u koliko toliko redovit životni ritam – slobodno se javite na našu mail adresu (info@hkmdublin.com). Uplate ćete moći izvršiti na račun naše Misije, uz obaveznu obavijest o uplati koju pošaljite na našu već naznačenu mail adresu.

O svakom sljedećem koraku bit ćete također pravovremeno obaviješteni.

Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja. A Bog vas može obilato obdariti svakovrsnim darom da u svemu svagda imate svega dovoljno za se i izobilno za svako dobro djelo – kao što je pisano: Rasipno dijeli, daje sirotinji, pravednost njegova ostaje dovijeka. (2 Kor 9,7-9)

I opet je srce ove naše male Zajednice pokazalo svoju veliku snagu! Nastavljamo dalje!

Hvala vam!

Blagoslovljeni bili!

vlč. Josip