Novosti

HKM DUBLIN | Obavijest – Prijave za Sv. misu – nedjelja, 12. srpnja 2020.

St. Mary’s Church, Haddington Road, Dublin 4
Drage sestre i braćo,
dragi članovi naše Zajednice!
 
Pred nama je već druga nedjelja 
u koju ćemo se ponovno zajedno okupiti oko stola Gospodnjega
u našoj St. Mary’s!
 
Prema novim propisima koji su nedavno stigli iz dublinske nadbiskupije 
na mail adresu naše Župe Haddington Road,
u našoj crkvi se na jednom Misnom slavlju sada smije okupiti i do 100 osoba.
 
Stoga ćemo u nedjelju, 12. srpnja 2020. godine organizirati slavlje jedne Sv. mise – i to one u 18.30h. Bit će potrebno i ovaj puta, zbog što bolje organizacije u skladu
s epidemiološkim odredbama, obavezno prijaviti svoj dolazak na Misno slavlje. 
To možete učiniti putem sljedećeg linka.
To se odnosi na svakoga osobno. Ako broj prijavljenih bude znatno prelazio spomenutu brojku, na vrijeme ćemo najaviti i Misno slavlje u 15.30h. Dakle, samo ako bude potrebe za tim.
 
Ono što smatram potrebnim naglasiti, a što nismo učinili prošle nedjelje: odmah po završetku Sv. mise trebamo napustiti prostor crkve – bez ikakvog zadržavanja (osim zbog kratke privatne molitve). Znam, svima nam je to jako neobično i bolno jer smo se već poželjeli jedni drugih – no, uskoro će, vjerujem ta odredba biti prošlost. 
 
Isto tako, za vrijeme Sv. mise, ako je ikako moguće, koristimo maske za lice. To je jedna od preporuka. Ne zaboravimo dezinficirati ruke, a onda i klupu na kojoj sjedimo i prostor ispred sebe (i prije i nakon Sv. mise). Održavajmo razmak od 2 metra – obavezno. To se, naravno, ne odnosi na one koji žive u istom kućanstvu. 
 
Hvala vam što ste prošle nedjelje tako rado poslušali i obdržavali sve izdane upute. Čini mi se kako su i zbog toga naša prva Misna slavlja protekla tako lijepo, pobožno i mirno.
 
Evo, prionimo na prijave!
 
Blagoslovljen dan!
 
Pozdrav i Božji blagoslov!
 

vlč. Josip Levaković, voditelj HKM Dublin