Novosti

HKM DUBLIN | Obavijest – Prijava za nedjeljnu Sv. misu

St. Mary’s Church, Haddington Road, Dublin 4

Drage sestre i braćo,

dobrodošli na naše prvo zajedničko nedjeljno Misno slavlje u našoj St. Mary’s Church, u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine u 18.30h.

Broj prisutnih na Sv. misi ne smije prijeći 50 (taj će se broj uskoro i povećavati). Ove smo se brojke zasad dužni pridržavati, jer je ona propisana od civilnih, a onda i on crkvenih vlasti. Zbog ove odredbe bit će potrebno putem naše web stranice, a preko opcije Kontakt (https://hkmdublin.com/kontakt/), odmah prijaviti konkretne osobe koje će doći na Sv. misu (npr. Potvrđujem dolazak na Sv. misu: ovdje upisati imena i prezimena osoba koje dolaze).  Potrebno je ostaviti i kontakt broj ili mail adresu jedne osobe. Naši redari koji će stajati na ulazu sa popisom prijavljenih osoba za Sv. misu, kontrolirat će broj prisutnih. Ova prijava se odnosi jednako na sve – na članove zbora, ministrante, čitače…

Ako već kod prijava (koje traju do subote uvečer, 4. srpnja 2020.) primjetimo da će broj prisutnih na Sv. misi u nedjelju, 5. srpnja 2020. u 18.30h prelaziti dozvoljenu brojku, preostale ćemo zamoliti da sudjeluju na Sv. misi koja će se istoga dana održati u 15.30h. Ako pak bude brojka i dalje rasla, najavit ćemo Sv. misu i tokom radnoga tjedna.

Sakramentu Sv. ispovijedi moći ćemo pristupiti u dva termina:

– subota, 4. srpnja 2020. – od 19.30 do 20.30h;
– nedjelja, 5. srpnja 2020. – od 17.45h do 18.20h;
(- nedjelja, 5. srpnja 2020. – od 14.30h do 15.15h – u slučaju da bude slavljena Misa u 15.30h).

Rasporedimo se na ove termine. Opet je važno znati kako nećemo svi koji to želimo u nedjelju moći doći na red za Sv. ispovijed. Sv. ispovijed će biti u bočnom ulazu u St. Mary’s Church (ulaz od dvorišta). Neka vrijeme Sv. ispovijedi ne bude vrijeme za duhovni razgovor, jer postoji mogućnost da će mnogi željeti pristupiti Sv. ispovijedi. Za duhovni razgovor se javimo putem maila i dogovorimo termin.

Uskoro stiže i video, ali i dokument, sa uputama kojih se potrebno dosljedno pridržavati za vrijeme boravka u crkvi i slavlja Sv. mise.

Hvala vam unaprijed na Vašoj strpljivosti i suradnji!

Pozdrav i Božji blagoslov!

vlč. Josip Levaković, voditelj HKM Dublin