Novosti

Započnimo danas zajedno Veliku devetnicu – devet srijeda – u čast sv. Josipu, zaručniku BDM (15.1.2020.)

Sv. Josip - zaštitnik Crkve

 

Dragi brate, draga sestro u Kristu – pozivamo te na zajedničku molitvu!

Danas, počinjemo moliti devetnicu Sv. Josipu i sljedećih osam srijeda, sve do spomendana sv. Josipa, zaručnika BDM, točnije do četvrtka 19. ožujka.

Sv. Josip je zaštitnik Crkve. Stoga, kao članovi Isusove obitelji – udovi toga živoga Tijela Kristova, uz sve osobne nakane, molimo i za Sv. oca, papu Franju, sve biskupe, svećenike, redovnike, redovnice… 

Sv. Josip je Isusov poočim i čuvar Sv. obitelji. Molimo za sve brakove i obitelji – posebno one u poteškoćama… Molimo za one parove koji se spremaju sklopiti sakrament ženidbe, spremaju se “uzeti” jedno drugo i darovati se jedno drugome za cijeli život: molimo im hrabru vjeru, predanje i ljubav sv. Josipa – čime je on vođe “uzeo k sebi svoju ženu”. Sv. Josip je zaštitnik naše Domovine – sjetimo je se i žarko molimo za nju u ovim trenutcima kroz koje prolazi…

Devetnica će se sastojati od kratkoga razmatranja i molitvi, koje će biti priložene za svaki dan devetnice. Bilo bi dobro sudjelovati toga dana (tko može, svake srijede) i na Sv. misi, možda postiti ili učiniti neku drugu žrtvu. U vrijeme devetnice obavi i dobru i iskrenu Sv. ispovijed.

U Devetnici ćemo pratiti život, teškoće i muke, žalosti i radosti Sv. Josipa, da ga što bolje upoznamo, što više častimo i molimo, te da nam bude u pomoći u našemu životu, a osobito u času smrti.