Novosti

NAJAVA: Koncert klape Grdelin (6.12.2019.)

Klapa Grdelin

Dobrodošli na koncert klape “Grdelin” koji će se održati u petak, 6. prosinca 2019. u 19.00h u St. Mary’s (Haddington Road, Dublin 4).

Koncert će biti organiziran u suradnji Veleposlanstva RH u Irskoj i HKM Dublin.

Osnivanjem klape Grdelin u Zagrebu u veljači 2000. godine, započinje sada već gotovo dvadesetogodišnje istraživanje, učenje i razumijevanje velikog fonda izvorne dalmatinske glazbene baštine, kako tradicionalnih pučkih napjeva, božićnih pjesama i kolendi, tako i pjesama u obradi poznatih skladatelja i etnomuzikologa kao što su J. Gotovac, Lj. Stipišić, D. Tambača, K. Magdić, D. Fio i drugi. Na tom, nadasve zanimljivom putu, klapa Grdelin nastoji biti kvalitetan sudionik brojnih natjecateljskih i revijalnih festivala, koncerata humanitarnog i zabavljačkog karaktera, posebice opetovano Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, na kojem je u više navrata osvajala nagrade stručnog žirija. Uz navedene klapske angažmane, ostvarila je i suradnju s nekoliko ijenjenih hrvatskih pop izvođača.
Bitan dio rada klape odnosi se i na gostovanja izvan matične države, u funkciji predstavnika nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske na bitnim diplomatskim događanjima.
Klapa Grdelin njeguje pretežno narodni a cappella izričaj, što zorno dočarava odabrani repertoar na dosadašnja dva izdana nosača zvuka, “Parvi” i “Drugi krug”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s