Novosti

HKM Dublin primila na trajan posjed i štovanje relikvije sv. Majke Tereze iz Kalkute

Drage sestre i braćo, dragi vjernici, ako ikada – danas na svetkovinu Svih svetih je prilika objaviti svima vama ovu radosnu vijest!
U srijedu, 23. listopada 2019. godine iz Centra Misionarki Ljubavi “Majka Tereza” u Rimu, stigla nam je, na zamolbu voditelja HKM Dublin, relikvija sv. Majke Tereze iz Kalkute.
Ova relikvija je poklonjena našoj HKM Dublin i naše je trajno vlasništvo.
Na štovanje svim vjernicima izložit ćemo ju po prvi puta danas za vrijeme Misnoga slavlja svetkovine Svih svetih u Dublinu u 19.30h (St. Mary’s, Haddington Road, Dublin 4).
Majku Terezu, jer je na jedan zanimljiv način poveznica naše Domovine sa Irskom, ćemo u Knocku 2020. godine proglasiti i nebeskom zaštitnicom naše HKM Dublin i svih njezinih zajednica u Irskoj.
Relikvije (zemne ostatke) svetaca Crkva oduvijek s poštovanjem časti, jer su dio ovozemaljskih ostataka svetaca – proslavljenih udova Crkve, naše braće i sestara u vjeri. A znamo, tijelo je sveto. Za života je Hram Duha Svetoga, nakon smrti se zbog toga dostojanstveno ukapa u zemlju (tijela svetaca se izlažu na dostojanstven način u crkvama ili kapelama na štovanje), te tako u miru čekaju obećano nam uskrsnuće – gdje će biti proslavljena, opet se združiti s dušom! Ta vjera nas vodi zemnim ostacima svih svetaca. U toj vjeri i nadi ih štujemo – nadahnjujemo se njima kao uzorima evanđeoskoga života i molimo ih da mole za nas!
Sv. Majko Terezo – moli za nas!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript