Novosti

Proslava Misijske nedjelje u Dublinu

Misijska nedjelja, 2019 (7)

Naša HKM Dublin proslavila je 20. listopada 2019. godine Misijsku nedjelju. Najprije smo slavili Sv. misu, na početku koje su djeca u ulaznom ophodu donijela do oltara veliku misijsku krunicu koju su dva dana prije toga izradili članovi naše zajednice za vrijeme misijske radionice. Uvodeći u Misno slavlje, ali i za vrijeme propovijedi, voditelj Misije, vlč. Josip Levaković, istaknuo je kako se nalazimo i u izvanrednom misijskom mjesecu kojega je proglasio papa Franjo. Geslo toga mjeseca je: “Kršteni i poslani”. Kad spomenemo misije, naše misli srce, darovi pođu u daleke afričke krajeve, Južnu Ameriku, Aziju, Australiju i Oceaniju. Ono što možda često zaboravimo da mi, pošto smo kršteni, imamo Missio – poslanje. Biti misionari – donositi Božju istinu, nadu – u ozračje u kojemu živimo. Zato krunica koju su dječica prinijela oltaru jest: poziv na molitvu, znak naših molitava za misionare u dalekim zemljama, ali i nas same koji smo misionari ondje gdje živimo. A i njima i nama – misionarima – potrebna je žarka i ustrajna molitva, koja će roditi iskrenu vjeru.

Misijska nedjelja, 2019 (11)Za vrijeme molitve vjernika izrekli smo nakane za svaku pojedinu misijsku regiju (Europu, Afriku, Aziju, Južnu Ameriku i Australiju i Oceaniju), za koju je prinesena oltaru po jedna svijeća one boje kojom je pojedina regija obilježena.

Nakon Sv. mise u prostoru za druženje pogledali smo prigodnu PPT prezentaciju sa fotografijama i video snimkama iz dvije misijske postaje: sa Solomonskih otoka i iz Ugande. U Ugandi su naše Školske sestre franjevke Krista Kralja iz Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina i iz slovenske Mariborske provincije (s. Elizabeta Žuljević, s. Franciska Ivanović, s. Ivka Lučić i s. Urša Marinčič) koje su bile na tečaju engleskoga jezika u Dublinu (2018.), a nakon čega su otišle u Ugandu. Na Solomonskim otocima su naše sestre iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga iz Provincije Navještenja Gospodinova – Split i iz Provincije Majke Divne – Sarajevo, a koje su na Solomonskim otocima (s. Veronika Čibarić i s. Magdalena Marić). One su također jedan lijepi dio 2018. godine provele s nama u Zajednici. Sjetimo ih se u molitvi!

Cijela milostinja od Misijske nedjelje ići će našim sestrama u Ugandi. Njima će u posjet početkom studenoga ove godine ići jedna članica naše Zajednice, koja će im u naše ime osobno uručiti novac.

WhatsApp Image 2019-10-17 at 19.22.41WhatsApp Image 2019-10-16 at 11.40.04(1)